BSK: Verdikt pre estetické zariadenie Adelais Clinique môže byť známy už čoskoro

NETKY.SK • 16 Marec 2017, 17:16 • 2 min
BSK: Verdikt pre estetické zariadenie Adelais Clinique môže byť známy už čoskoro

BRATISLAVA – Súkromné estetické zariadenie Adelais Clinique na bratislavskej Ventúrskej ulici by čoskoro mohlo poznať výsledok správneho konania, ktoré voči nemu začal Bratislavský samosprávny kraj (BSK). Zo strany správneho orgánu už bolo ukončené dokazovanie.

slovakia

left justify in out

"Momentálne sa pripravuje konečné rozhodnutie vo veci," povedala pre TASR Veronika Beňadiková, tlačová tajomníčka BSK.

 

Kraj stopol klinike činnosť koncom minulého roka, pretože na ňu nemala potrebné povolenia. Lekári v nej mali vykonávať plastické operácie. BSK začal voči Adelais Clinique správne konanie, hrozí jej pokuta približne do výšky 33.000 eur. Plastiky tam mal údajne načierno robiť lekár Yassine Ghazi Abou Ghoneim.

 

BSK sa ale domnieva, že zákroky vykonávalo viacero špecialistov. Prípad rieši polícia aj Slovenská lekárska komora. Tá potvrdila, že spomínanému lekárovi nevydávala žiadnu licenciu. Neeviduje tiež, že by mal špecializáciu. Vyplýva to aj z jeho kódu zdravotníckeho pracovníka.

 

Verejnosť si vie overiť, či majú zdravotnícke kliniky alebo rôzne ambulancie od krajov povolenie na činnosť. Napríklad na webe www.e-vuc.sk. Ak sa na tomto portáli hľadaný subjekt nenachádza, povolenie zrejme nemá. Potom treba v tejto veci kontaktovať príslušný kraj.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona