BSK poskytne Petržalke 500 000 eur na výstavbu plavárne

NETKY.SK • 20 Jún 2014, 12:19 • 2 min
BSK poskytne Petržalke 500 000 eur na výstavbu plavárne

BRATISLAVA - Bratislavský samosprávny kraj poskytne Petržalke dotáciu 500 000 eur. Bratislavská mestská časť môže využiť tieto peniaze na financovanie výstavby plavárne. Dotáciu odsúhlasili po dlhšej diskusii na dnešnom zastupiteľstve krajskí poslanci.

slovakia

left justify in out

Zastupiteľstvo Bratislavského kraja schválilo zámer spolupráce kraja a Petržalky pri vybudovaní plavárne ešte 21. júna 2013. Na spolupráci sa mal kraj podieľať sumou 1 000 000 eur. Zámer participovať na projekte je zo strany Bratislavského kraja stále aktuálny. Predseda Bratislavského kraja Pavol Frešo informoval Petržalku v marci tohto roku o zámere poskytnúť ďalších 500 000 eur aj v roku 2015. Zároveň však uviedol, že tento zostatok investície je ohrozený pre zámer štátu centralizovať a prerozdeľovať daň z motorových vozidiel podľa nových kritérií. 

 

Krajský poslanec Richard Červienka upozornil na to, že peniaze na dotáciu pre petržalskú plaváreň sú vyčlenené z časti rozpočtu pre verejnú autobusovú dopravu, pričom sa má pre neúspešné rokovanie rušiť zachádzanie autobusu číslo 630 do Chorvátskeho Grobu. Peniaze si teda predstavoval prednostne na riešenie dopravných záležitostí. Poslankyňa Anna Zemanová zas žiadala presunúť bod na septembrové rokovanie, aby medzitým mohli spracovať analýzu športovísk v kraji. Pochybnosť nad zámerom vyjadril aj poslanec Ondrej Dostál, podľa ktorého by mal kraj riešiť v prvom rade svoje kompetencie a problémy v doprave a školstve, pričom výstavba športovísk podľa neho nespadá pod priamu zodpovednosť kraja. Za dotáciu sa, naopak, vyjadrili napríklad poslanec František Šebej, podľa ktorého je nedostatok športovísk problémom verejnosti. Ako dodal, obyvatelia Petržalky sú zároveň obyvateľmi Bratislavského kraja a primárnou funkciou samosprávy je zabezpečovať ich potreby. 

 

Náklady na výstavbu plavárne sú celkovo 4 234 000 eur bez DPH. Návštevníci plavárne budú mať k dispozícii 25-metrový plavecký päťdráhový bazén, zážitkový bazén, detský bazén a whirlpool pre relax v horúcej vode. Chýbať nebude ani saunový svet, soláriá či občerstvenie. Denne by sa v plavárni mohlo vystriedať v priemere 640 návštevníkov. Ukončenie stavebných prác a kolaudáciu plavárne predpokladajú na apríl 2015.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies