BSK navýši rozpočet pre Bratislavskú integrovanú dopravu o 300 tisíc eur

NETKY.SK • 21 Október 2016, 16:50 • 2 min
BSK navýši rozpočet pre Bratislavskú integrovanú dopravu o 300 tisíc eur

BRATISLAVA – Bratislavský samosprávny kraj (BSK) navýši rozpočet pre Bratislavskú integrovanú dopravu (BID) o 300.000 eur. Rozhodli o tom dnes krajskí poslanci na zasadnutí Zastupiteľstva BSK. Z tejto sumy je napr. hradený strategický dokument Plán dopravnej obslužnosti, ktorý zabezpečuje síce BID, ale na základe dohody financuje kraj.

slovakia

left justify in out

"Druhá časť je informačná kampaň. Aby sme verejnosť informovali o najväčšom produkte, ktorý sme zaviedli, a to elektronický cestovný lístok (ECL)," uviedol pre TASR predseda predstavenstva BID Marian Rovenský. Z peňazí sa tiež financuje podľa neho aj celková osveta okolo Integrovaného dopravného systému Bratislavského kraja (IDS BK). V praxi to znamená zvyšovanie všeobecného povedomia o integrovanej doprave, aby ju ľudia využívali. Okrem toho sa aktuálne riešia SeniorPasy a navýšené financie zahŕňajú aj prieskum. Objednávané "služby" zo strany kraja a realizované BID sa vykonávajú na základe Mandátnej zmluvy na rok 2016, ktorú uzavrela BID spolu s BSK ako jej akcionárom.

 

Podobnú zmluvu mala pôvodne uzatvoriť BID aj s hlavným mestom, rovnako akcionárom spoločnosti. "Mandátna zmluva s hlavným mestom Bratislava doposiaľ nebola podpísaná," povedala pre TASR hovorkyňa BID Eva Kukurová. Návrh zmluvy pritom spoločnosť mestu poslala ešte vo februári tohto roka, pripomienky k nej im magistrát podľa Kukurovej poslal až tento týždeň. "Aktuálna situácia je taká, že mestu sme už zaslali pripomienky k ich návrhu novej zmluvy. Mesto si následne k tomu vyžiadalo stretnutie s termínom pondelok (24.10.), čo bolo z našej strany potvrdené," doplnila Kukurová.

 

Hlavné mesto si však napriek tomu už pred časom objednalo u BID niektoré služby v rámci integrovanej dopravy, alokovaných na to malo byť z mestského rozpočtu 200.000 eur, ktoré zatiaľ bratislavský magistrát neuhradil. "Z dlhodobého hľadiska výpadok finančných prostriedkov z rozpočtu môže spôsobiť finančné problémy spoločnosti BID ako koordinátora Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji a ohroziť tempo rozvoja Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji," zdôraznila Kukurová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies