BSK bude tri roky dotovať opravy ciest v mestských častiach Bratislavy

NETKY.SK • 15 Máj 2015, 12:12 • 2 min
BSK bude tri roky dotovať opravy ciest v mestských častiach Bratislavy

BRATISLAVA – V priebehu troch rokov dostanú bratislavské mestské časti (MsČ) od Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) každoročne 25.000 eur na opravu komunikácií. Jednotlivé samosprávy vyberú konkrétne úseky na svojom území, ktoré BSK opraví. Na dnešnom zasadnutí Regionálneho združenia mestských častí hlavného mesta Bratislavy o tom informovali predseda BSK Pavol Frešo a predseda združenia Ján Mrva.

slovakia

left justify in out

"Chceme urobiť opravy ucelených úsekov, nie žiadne čiastkové plátanie a lepenie výtlkov," zdôraznil Frešo. Mestské časti sa môžu obrátiť na BSK do 15. júna so žiadosťou o rekonštrukciu konkrétnych úsekov. Ich žiadosť bude schvaľovať zastupiteľstvo kraja 26. júna. "Chceme, aby mestské časti, pokiaľ môžu, prispeli na opravy tiež z vlastných prostriedkov," povedal Frešo.

 

Podľa Mrvu, ktorý je starostom bratislavských Vajnôr, bude pomoc BSK pre mestské časti výrazným benefitom. "Napríklad my máme na rekonštrukciu komunikácií v našom rozpočte vyčlenených 48.000 eur, ak k tomu pridáme 25.000 eur od kraja, môžeme urobiť systematickú opravu napríklad kilometrového úseku," povedal Mrva. Dodal, že mestské časti musia pri vyselektovaní komunikácií prihliadať na to, aby rekonštrukcia nenarazila na žiadny právny problém. "Je potrebné zohľadniť, kto je správcom danej komunikácie, či je to mestská, miestna alebo župná komunikácia," vysvetlil.

 

Mrva a Frešo predpokladajú, že pri výbere ciest budú mestské časti spolupracovať a nebudú sa riadiť iba mapou svojho katastra. "Medzi mestskými časťami je integrita, sú prepojené a mnohé cesty prechádzajú cez dve MsČ," povedal Mrva.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies