BSK: Ak zistíme, že v Adelais Clinique robia výkony, podáme trestné oznámenie

NETKY.SK • 12 Január 2017, 16:42 • 2 min
BSK: Ak zistíme, že v Adelais Clinique robia výkony, podáme trestné oznámenie

BRATISLAVA - Súkromné estetické zariadenie Adelais Clinique dodatočne nepožiadalo Bratislavský samosprávny kraj (BSK) o vydanie povolenia na činnosť. Ak kraj zistí, že sa v zariadení robia výkony napriek jeho zákazu, podá trestné oznámenie za marenie výkonu úradného rozhodnutia. Pre TASR to uviedla hovorkyňa BSK Lucia Forman. Podľa denníka Nový čas na klinike má pôsobiť údajný falošný plastický chirurg Yassine Ghazi Abou Ghoneim napriek stopke od kraja.

slovakia

left justify in out

Poslednú kontrolu zariadenia robil BSK 10. januára tohto roka. "S prihliadnutím na štádium konania a toho, aby nedošlo k sťaženiu objasňovania skutočností v správnom konaní, nie je opodstatnené poskytovať bližšie informácie," povedala Forman. Kraj začal voči Adelais Clinique správne konanie vlani v októbri. Zariadeniu hrozí pokuta do výšky 33.000 eur, mali v ňom vykonávať plastické operácie bez povolenia na činnosť od BSK. Kraju sa ozvali pacienti, ktorí mali po zákrokoch zdravotné ťažkosti. Konanie stále prebieha, o jeho ukončení bude BSK informovať.

 

Prípad rieši polícia aj Slovenská lekárska komora. Polícia nechce k prípadu poskytovať bližšie informácie, mohlo by to podľa nej zmariť či sťažiť objasnenie a vyšetrenie veci. "Viac povieme, ak to procesná situácia umožní," povedala pre TASR bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

 

Slovenská lekárska komora (SLK) potvrdila, že uvedenému lekárovi nevydávala žiadnu licenciu. Neeviduje tiež, že by mal špecializáciu. Vyplýva to aj z jeho kódu zdravotníckeho pracovníka. Ghazi ale je členom komory, orgány SLK sa ním chcú zaoberať.

 

Verejnosť si vie overiť, či majú zdravotnícke kliniky alebo rôzne ambulancie od krajov povolenie na činnosť. Napríklad na webe www.e-vuc.sk. Ak sa na tomto portáli hľadaný subjekt nenachádza, povolenie zrejme nemá. Potom treba v tejto veci kontaktovať príslušný kraj.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies