BSK a župy z Maďarska predkladajú 3 cezhraničné projekty v hodnote asi deväť miliónov eur

NETKY.SK • 18 Október 2016, 18:58 • 2 min
BSK a župy z Maďarska predkladajú 3 cezhraničné projekty v hodnote asi deväť miliónov eur

BRATISLAVA - Spoločné cezhraničné projekty programu spolupráce Slovensko - Maďarsko na roky 2014 - 2020 boli témou stretnutia predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Pavla Freša s kolegami zo župy Győr-Moson-Sopron a z Komáromsko-ostrihomskej župy. Informovala o tom hovorkyňa BSK Lucia Forman.

slovakia

left justify in out

Koncom októbra predkladá BSK spolu s ostatnými župami do prvej výzvy tri cezhraničné projekty, ktoré sú spoločnými prioritami BSK ako aj žúp Győr-Moson-Sopron a Komárom-Ostrihom. "Prvým je vytvorenie regionálnych multikultúrnych centier prostredníctvom rekonštrukcie synagóg v Senci a Györi a Pannonhalme, druhým je postupný rozvoj ekoturizmu v okolí Malého a Mošonského Dunaja a tretím je prepojenie sakrálnych pamiatok na oboch stranách Dunaja cyklotrasami, teda projekt Sacra Velo," uviedol Frešo s tým, že projekty smerujú k podpore cestovného ruchu.
V projekte vytvorenia „Kultúrno-spoločenského centra SK-HU“ v nevyužívaných sakrálnych pamiatkach je Bratislavský samosprávny kraj v pozícií Lead partnera. Na projekte spolupracuje spolu sedem partnerov, vrátane dvoch žúp. Lead partnerom je BSK aj v projekte využitia potenciálu územia medzi Malým Dunajom a Mošonským Dunajom, kde by mala vďaka spolupráci deviatich partnerov vzniknúť spoločná cezhraničná turistická destinácia „Vnútrozemská delta Dunaja“ zameraná najmä na rozvoj vodného turizmu a cykloturizmu.

 

Tretím cezhraničným projektom, ktorý sa uchádza o podporu z prvej výzvy programu cezhraničnej spolupráce Slovensko – Maďarsko 2014-2020 je Sacra Velo, teda rozšírenie cezhraničnej siete cykloturistických trás na podporu sakrálneho turizmu v slovensko-maďarskom pohraničí. Na projekte spolupracuje desať partnerov vrátane štyroch žúp. Celkové investície do cezhraničného územia prostredníctvom týchto troch prioritných projektov sú v hodnote približne deväť miliónov eur.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies