Bryzgalov pomáha v kempe mladým brankárom, zvažuje koniec kariéry

NETKY.SK • 18 Júl 2015, 09:50 • 2 min
Bryzgalov pomáha v kempe mladým brankárom, zvažuje koniec kariéry

TOGLIATII - Skúsený ruský hokejový brankár Iľja Bryzgalov zvažuje koniec svojej hráčskej kariéry. Ako uviedol pre oficiálnu webstránku klubu KHL Lada Togliatti, aktívnu činnosť by mohol uzavrieť do konca augusta.

slovakia

left justify in out

Tridsaťpäťročný Bryzgalov v súčasnosti pomáha mladým brankárom v letnom kempe, ale plánuje sa čoskoro vrátiť do Philadelphie, kde bude so svojou rodinou. Pôsobenie v KHL nevidí ako reálne, hoci ho v tejto chvíli nevylučuje. Bývalý ruský reprezentant sa ani vlani počas leta neusiloval získať novú zmluvu, ale keď ho oslovil jeho niekdajší zamestnávateľ Anaheim Ducks, tak s ponukou súhlasil a podpísal ročný kontrakt. V NHL sa mu však nedarilo, v ôsmich štartoch zaznamenal úspešnosť zásahov 84,7 percenta a priemer 4,19 inkasovaného gólu na zápas. Aj keby sa Bryzgalov rozhodol ukončiť kariéru, stále by dostával peniaze od Philadelphie, ktorá ho v roku 2013 vykúpila zo zmluvy. Časť z dohodnutého platu bude dostávať až do roku 2027.

 

V NHL odchytal Bryzgalov v dresoch Anaheimu, Phoenixu, Philadelphie, Edmontonu a Minnesoty dokopy 465 duelov, v ktorých dosiahol 221 víťazstiev, 91,2-percentnú úspešnosťou zákrokov a priemer 2,58 inkasovaného gólu na zápas.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies