Bryzgalov opúšťa profiligu, má namierené do nižšej ECHL

NETKY.SK • 3 Október 2013, 14:52 • 2 min
Bryzgalov opúšťa profiligu, má namierené do nižšej ECHL

LAS VEGAS - Ruský hokejový brankár Iľja Bryzgalov po desiatich sezónach opúšťa scénu NHL. Bývalý gólman Anaheimu, Phoenixu či Philadelphie má podľa kanadskej televíznej stanice TSN namierené do klubu Las Vegas Wranglers účinkujúcom v nižšej zámorskej súťaži East Coast Hockey League (ECHL), s ktorým by mal čoskoro podpísať zmluvu.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročný Bryzgalov bol v roku 2011 jedným z najžiadanejších brankárov, ako voľný hráč uzavrel lukratívny deväťročný 51-miliónový kontrakt s Philadelphiou. V tíme Flyers však nenaplnil očakávania a po dvoch slabých sezónach ho v lete vedenie "letcov" vykúpilo zo zmluvy. Hoci sa v médiách v súvislosti s jeho ďalším pôsobením v NHL spomínali Florida či Pittsburgh, reálny záujem o jeho služby nemal žiadny profiligový klub.

Bryzgalov, ktorý má v zbierke zlatú medailu z MS 2009, odchytal v základnej časti NHL dokopy 425 zápasov. Dosiahol v nich 208 víťazstiev, priemer 2,55 gólu na zápas a úspešnosť zásahov 91,3 percent. Počas kariéry upútal viacerými zaujímavými výrokmi, napríklad myšlienkami o vesmíre či velebením Stalina.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies