Bryzgalov hráčom mesiaca, medzi ocenenými aj Malkin a Miller

NETKY.SK • 3 Apríl 2012, 06:52 • 2 min
Bryzgalov hráčom mesiaca, medzi ocenenými aj Malkin a Miller

Bryzgalov hráčom mesiaca, medzi ocenenými aj Malkin a Miller - Hokej Hokejový brankár Philadelphie Flyers Iľja Bryzgalov síce vynechal posledné dva zápasy v mesiaci, no napriek tomu sa stal prvou hviezdou NHL za marec. Okrem ruského gólmana sa v prestížne

slovakia

left justify in out

img

Hokejový brankár Philadelphie Flyers Iľja Bryzgalov síce vynechal posledné dva zápasy v mesiaci, no napriek tomu sa stal prvou hviezdou NHL za marec. Okrem ruského gólmana sa v prestížnej spoločnosti ocitli aj center Pittsburghu Penguins Jevgenij Malkin, za tretiu hviezdu vyhlásili brankára Buffala Sabres Ryana Millera.
      V trinástich dueloch počas uplynulých štyroch týždňov zaznamenal Bryzgalov 10 výhier, dve prehry a jednu remízu s priemerom 1,43 inkasovaného gólu na zápas. Štyrikrát zatiahol roletu a dosiahol 94,7% úspešnosť svojich zákrokov. Mesiac marec odštartoval sériou siedmich výhier v rade a štyrmi čistými kontami v piatich stretnutiach. Vytvoril klubový rekord s 249:43 minútami bez inkasovaného gólu. Dvakrát za sebou ho vyhlásili v zámorskej profisúťaži za hráča týždňa. Vďaka Bryzgalovovi vyhrali letci v marci 11 stretnutí, čo v poslednom mesiaci základnej časti stalo hokejistom Philadelphie len piatykrát v histórii.
      Hokejový elegán Malkin zakončil tretí mesiac v roku s bilanciou 11 gólov a 12 asistencií v 15 stretnutiach. Zo spomínaného balíku zápasov zaznamenal minimálne bod v 13 dueloch, pričom osemkrát mal aspoň dva body a štvrtý päťbodový zápas v sezóne absolvoval 20. marca proti Winnipegu. Aj preto zaslúžene vedie kanadské bodovanie ligy.
      Miller drží hokejistov Buffala nad vodou v boji o playoff. V 15 dueloch dosiahol desať výhier, tri prehry a dva remízy s priemerom 2,17 inkasovaných gólov na zápas. To všetko pri 93-percentnej úspešnosti svojich zákrokov a dvoch shutoutoch. 

 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies