Bryant pripravený byť spolumajiteľom futbalovej Bologne

NETKY.SK • 18 September 2014, 14:17 • 2 min
Bryant pripravený byť spolumajiteľom futbalovej Bologne

RÍM - Jeden z najlepších basketbalistov sveta Kobe Bryant je pripravený vstúpiť do vlastníckych štruktúr talianskeho futbalového klubu FC Bologna.

slovakia

left justify in out

Podľa denníka La Gazzetta dello Sport má 36-ročný rozohrávač Los Angeles Lakers ako člen zámorskej skupiny investorov na čele s Joeom Tacopinom prispieť k transakcii sumou okolo 350 000 eur. Celý obchod by mal vyjsť na približne 20 miliónov, podieľať na ňom by sa mal aj kanadsko-taliansky podnikateľ Joey Saputo vlastniaci klub futbalovej MLS Montreal Impact

 

Bolognu F.C. 1909 založili pred 105 rokmi a aktuálne jej A-tím je v druhej najvyššej talianskej súťaži Serie B, kam zostúpil z elitnej ligy v uplynulej sezóne. Naposledy v ňom pôsobil slovenský ľavák Marek Čech. 

 

Bryant má k Taliansku blízko, strávil tam veľkú časť detstva a asi ako každému šarvancovi na Apeninskom polostrove mu učarovala futbalová lopta. Obdivoval AC Miláno. Čo sa mesta Bologna týka, počas výluky v NBA v úvode sezóny 2011/2012 sa snažil Kobeho do tamojšieho basketbalového klubu Virtus všemožne prilákať majiteľ Claudio Sabatini. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies