Bryant o OH v Riu: Pozriem si Pauovo striebro - ako divák

NETKY.SK • 21 Január 2014, 12:58 • 2 min
Bryant o OH v Riu: Pozriem si Pauovo striebro - ako divák

CHICAGO - Kobe Bryant drží slovo o konci kariéry v basketbalovej reprezentácii USA, ktoré dal v auguste 2012 po zisku zlatej medaily na OH v Londýne, a nebude štartovať pod piatimi kruhmi v Riu de Janeiro 2016.

slovakia

left justify in out

"Pozriem si, ako Pau (Gasol, pozn.) získa ďalšiu striebornú medailu," prorokuje Brazílii reprízu londýnskeho finále USA - Španielsko so zlatým americkým koncom dvojnásobný olympijský šampión Bryant, Gasolov spoluhráč v Los Angeles Lakers. 

Kariéra 35-ročnej ikony basketbalu v americkej reprezentácii netrvala dlho. Odštartoval ju až v roku 2007, okrem londýnskych štartoval aj na Hrách v Pekingu 2008, kde takisto získal zlatú medailu. Pod piatimi kruhmi odohral dovedna 16 stretnutí, v ktorých dosiahol priemer 13,6 bodu na jeden duel. Z rozličných príčin nereprezentoval od roku 2000, keď dostal pozvánku na olympiádu do Sydney. Vtedy ju odmietol pre sobáš. Neštartoval ani o štyri roky neskôr na OH v Aténach, nehral na svetových šampionátoch v rokoch 2002 a 2006. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies