Bryanovi Adamsovi poškodili na letisku v Káhire vzácnu gitaru

NETKY.SK • 11 Marec 2016, 16:32 • 2 min
Bryanovi Adamsovi poškodili na letisku v Káhire vzácnu gitaru

BRATISLAVA - Kanadskému hudobníkovi Bryanovi Adamsovi poškodili colníci na medzinárodnom letisku v egyptskej Káhire vzácnu gitaru Martin D-18 z roku 1975, ktorú rovnako ako ostatné hudobné nástroje označili nezmazateľnou zelenou fixkou.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatšesťročný interpret, ktorý priletel do Egypta v utorok, aby odohral koncert pod pyramídami v Gíze, sa na incident posťažoval na sociálnych sieťach.
"Takmer sa nám nepodarilo dostať do krajiny naše nástroje. A keď sa nám to podarilo, tak boli všetky označené zelenou fixkou. Nikto sa nám za to ani neospravedlnil," napísal na Facebooku hudobník, ktorý potom zverejnil aj fotografiu spomínanej gitary Martin D-18. "Problém je, že ide o gitaru z roku 1975 a jej vonkajšia časť je krehká," uviedol k fotke. Nemenovaný predstaviteľ colného úradu pre NBC News uviedol, že označovanie predmetov je štandardnú procedúru, ktorej cieľom je zaistiť, že krajinu opustí rovnaký predmet ako ten, ktorý do nej prišiel. Pripustil však, že zvyčajne sa na to používajú nálepky. Adams, ktorý mal vlani podobný problém aj v Kanade, neskôr vyhlásil, že tento incident nijak nezmenšil jeho lásku k Egyptu. Hudobníkovi sa za poškodenie ospravedlnilo množstvo jeho egyptských fanúšikov. Adams sa im následne poďakoval a dodal, že gitaru bude možné opraviť.

 

 

Airport customs graffiti on my 1957 Martin D-18 from Egypt. Back to the luthier... #bryanadamsgetup

Fotka uverejnená používateľom @bryanadams,


Bryan Guy Adams debutoval v roku 1980 eponymným albumom. Svoju zatiaľ poslednú, trinástu štúdiovku s názvom Get Up! vydal vlani. Okrem toho má na svojom konte päť kompilácií a päť živých nahrávok. V roku 1992 získal Grammy za skladbu (Everything I Do) I Do It For You, ktorá bola súčasťou soundtracku filmu Robin Hood - Kráľ zbojníkov (1991). Medzi jeho najväčšie hity patria okrem spomenutej balady aj skladby ako Run To You, Heaven, Summer Of '69, Please Forgive Me, All For Love (feat. Rod Stewart a Sting), Have You Ever Really Loved A Woman?, I Finally Found Someone (feat. Barbra Streisand), When You're Gone (feat. Melanie C), Cloud Number Nine, The Best Of Me, Don't Give Up (Chicane feat. Bryan Adams) či Here I Am. Trikrát ho nominovali na Oscara a päťkrát na Zlatý glóbus, no ani jednu z týchto cien zatiaľ nezískal. Od marca 2011 má hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy. Pri jej slávnostnom odhaľovaní ho sprevádzala hokejová legenda Wayne Gretzky. V roku 2012 vydal knihu fotografií Exposed.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona