Bryana Singera možno obvinili neprávom

NETKY.SK • 20 Apríl 2014, 18:00 • 2 min
Bryana Singera možno obvinili neprávom

USA - Amerického filmára Bryana Singera, ktorý v súčasnosti čelí žalobe zo sexuálneho zneužívania neplnoletého chlapca, možno obvinili neprávom.

slovakia

left justify in out

Ako uvádza portál TMZ, Michael Egan, ktorý filmára žaluje, sa v minulosti síce sťažoval, že ho sexuálne napadli viacerí muži, Singerovo meno však údajne pred políciou nikdy nevyslovil. Pre TMZ to uviedli viaceré zdroje blízke vyšetrovaniu. Singera sa navyše zastal herec Matthew Smith, ktorý je známy napríklad zo seriálu Kúzelníci z Waverly (2007 - 2012). Ten tvrdí, že Singer mal množstvo príležitostí ho sexuálne zneužiť, keď boli sami, no nikdy sa ho ani len nedotkol.

 

Egan a jeho právnik informovali na nedávnej tlačovej konferencii, že Singer chlapca prvý raz sexuálne zneužil na párty pri bazéne v Kalifornii, keď mal iba 15 rokov. Tvrdí tiež, že k sexuálnemu styku ho prinútili ďalší traja muži, ktorých zažaloval už v roku 2000. V žalobe na 48-ročného filmára, ktorý sa otvorene hlási k homosexuálnej orientácii, poškodený tvrdí aj to, že filmár mu dával alkohol a drogy, vrátane kokaínu. Zneužívanie mal vraj iniciovať zakladateľ spoločnosti Digital Entertainment Network Marc Collins-Rector. Egan žiada od Singera bližšie nešpecifikované odškodné. 

 

Na FBI sa vraj obeť obrátila ešte v roku 2000, vyšetrovanie však údajne nikam neviedlo. "FBI berie vážne tvrdenia týkajúce sa sexuálneho zneužívania maloletých. Špekulácie o tom, že by FBI ignorovala dôkazy súvisiace so zneužívaním maloletého, nemajú preto žiaden význam," vyjadril sa pre TMZ hovorca FBI.

 

Bryan Singer je rodákom z New Yorku a ako režisér debutoval v roku 1988 krátkometrážnou snímkou Lion's Den, v ktorej si zahral napríklad Ethan Hawke. Medzi jeho najznámejšie filmy patria Podozriví (1995), X-Men (2000), X-Men 2 (2002), Superman sa vracia (2006), Valkýra (2008) alebo Jack, zabijak obrov (2013). V máji sa dostane do slovenských kín jeho snímka X-Men: Budúca minulosť a režírovať by mal aj ďalší diel s názvom X-Men: Apocalypse. Bol taktiež jedným z výkonných producentov seriálu Dr. House (2004 - 2012), pričom dve epizódy aj režíroval. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies