Bryan Singer pripravuje film podľa knihy Julesa Verna

NETKY.SK • 18 September 2015, 16:39 • 2 min
Bryan Singer pripravuje film podľa knihy Julesa Verna

NEW YORK - Americký filmár Bryan Singer pripravuje snímku podľa knihy Dvadsaťtisíc míľ pod morom, ktorú v rokoch 1869 až 1870 publikoval francúzsky spisovateľ Jules Verne. Rodák z New Yorku to vo štvrtok oznámil prostredníctvom služby Instagram, kde zverejnil fotografiu scenára.

slovakia

left justify in out

„Dnes oslavujem 50. narodeniny a práve som dokončil posledné úpravy v scenári môjho ďalšieho filmu. Príbeh, ktorý som chcel vyrozprávať už od detstva. Sľubujem, že to bude epické a emocionálne dobrodružstvo pre ľudí všetkých vekových kategórií! Dobrodružstvo blízke môjmu srdcu. Nevzdávam sa x-menovského sveta. Teším sa na film X-Men: Apocalypse a ďalšie,“ napísal k obrázku, na ktorom sú ako autori scenára uvedení Rick Sordelet a Dan Studney. Singer sa spolu s nimi postaral aj o námet.


Román Dvadsaťtisíc míľ pod morom sa dočkal viacerých filmových spracovaní a nakrútili podľa neho aj niekoľko seriálov. Hlavným hrdinom je kapitán Nemo, ktorý sa so svojou posádkou plaví v ponorke s názvom Nautilus. Jedným z najznámejších spracovaní knihy je film z roku 1954. Režíroval ho Richard Fleischer. Zahrali si v ňom napríklad Kirk Douglas, James Mason, Paul Lukas alebo Peter Lorre. Snímka získala tri nominácie na Oscara, pričom dve sošky jej aj udelili.


Bryan Singer ako režisér debutoval v roku 1988 krátkometrážnou snímkou Lion's Den, v ktorej si zahral napríklad Ethan Hawke. Známy je aj vďaka filmom Podozriví (1995), Superman sa vracia (2006), Valkýra (2008) alebo Jack, zabijak obrov (2013). Bol taktiež jedným z výkonných producentov seriálu Dr. House (2004 - 2012), pričom dve epizódy aj režíroval. Na konte má aj snímky X-Men (2000), X-Men 2 (2003) a X-Men: Budúca minulosť (2014).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona