Bryan Singer: Pre hlúpe obvinenia by som sa práce nevzdal

NETKY.SK • 17 Júl 2015, 15:38 • 2 min
Bryan Singer: Pre hlúpe obvinenia by som sa práce nevzdal

USA - Americký filmár Bryan Singer, ktorý vlani čelil obvineniam zo sexuálneho zneužívania, tvrdí, že pre takéto tvrdenia by sa nikdy nevzdal svojej práce. Štyridsaťdeväťročný rodák z New Yorku to uviedol v rozhovore pre portál magazínu Entertainment Weekly.

slovakia

left justify in out

Singera v apríli 2014 zažaloval model a herec Michael Egan, pričom tvrdil, že filmár ho prvý raz sexuálne zneužil koncom 90. rokov na párty pri bazéne v Kalifornii, keď mal iba 15 rokov. Neskôr sa tak malo diať aj na Havaji. V žalobe uviedol aj to, že režisér mu dával alkohol a drogy, vrátane kokaínu. Zneužívanie mal vraj iniciovať zakladateľ spoločnosti Digital Entertainment Network Marc Collins-Rector. Singer obvinenia označil za vymyslené, pričom súdu predložil dôkazy, že on ani Egan neboli v inkriminovanom čase na Havaji. V júni potom Egan obvinil zo sexuálneho zneužívania aj ďalšie štyri nemenované osoby. Všetky žaloby však neskôr stiahol.

 

V čase, keď médiá začali informovať o spomínaných obvineniach, sa do kín dostal Singerov film X-Men: Budúca minulosť a režisér začal pripravovať aj snímku X-Men: Apocalypse, ktorej americkú premiéru naplánovali na 27. mája 2016. Hoci škandalózne tvrdenia ohrozovali filmárovu kariéru, Singer o jej ukončení odmietol uvažovať a ani ho o to nikto nepožiadal. „Rád pracujem. Toto je to, čo milujem. Filmárčine sa venujem už od 13 rokov. Takže prestať s ňou iba pre hlúpe tvrdenia, ale teda naozaj hlúpe tvrdenia, by bolo absurdné,“ prezradil režisér, ktorého podporili aj jeho kolegovia. „Nikomu ani len nenapadlo, aby Apocalypse režíroval niekto iný,“ zhodnotil producent Hutch Parker. „Z toho, čo sme spravili s Budúcou minulosťou, sme mali veľmi dobrý pocit a boli sme na ten film naozaj hrdí. Nikdy sme sa nerozprávali o tom, že by sme oslovili iného filmára,“ doplnil scenárista a producent Simon Kinberg. 

 

Bryan Singer ako režisér debutoval v roku 1988 krátkometrážnou snímkou Lion's Den, v ktorej si zahral napríklad Ethan Hawke. Známy je aj vďaka filmom Podozriví (1995), Superman sa vracia (2006), Valkýra (2008) alebo Jack, zabijak obrov (2013). Bol taktiež jedným z výkonných producentov seriálu Dr. House (2004 - 2012), pričom dve epizódy aj režíroval. Na konte má aj snímky X-Men (2000), X-Men 2 (2003).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies