Bryan Singer odmieta obvinenia zo sexuálneho zneužívania

NETKY.SK • 25 Apríl 2014, 09:31 • 2 min
Bryan Singer odmieta obvinenia zo sexuálneho zneužívania

LOS ANGELES - Americký filmár Bryan Singer poprel obvinenia, že koncom 90. rokov sexuálne zneužíval vtedy neplnoletého chlapca menom Michael Egan. Ten na 48-ročného režiséra, ktorý sa otvorene hlási k svojej homosexuálnej orientácii, podal žalobu minulý týždeň.

slovakia

left justify in out

"Tieto obvinenia sú urážlivé, zlomyseľné a úplne nepravdivé. Nechcem, aby tieto vymyslené tvrdenia odvrátili pozornosť od filmu X-Men: Budúca minulosť. Táto fantastická snímka je produktom lásky a jednou z najúžasnejších skúseností mojej kariéry. A preto z rešpektu k všetkým ľuďom, ktorí sa na tomto filme podieľali, od neuveriteľne talentovaných hercov až po štáb, som sa rozhodol nezúčastniť sa na propagačných aktivitách k tomuto filmu. Sľubujem však, že keď sa táto záležitosť vyrieši, fakty dokážu, že ide o zvrátený podvod. Chcem sa poďakovať fanúšikom, priateľom a mojej rodine za ich úžasnú podporu," uviedol Singer vo vyhlásení. 

Egan tvrdí, že Singer ho prvý raz sexuálne zneužil na párty pri bazéne v Kalifornii, keď mal iba 15 rokov. V žalobe uviedol aj to, že filmár mu dával alkohol a drogy, vrátane kokaínu. Zneužívanie mal vraj iniciovať zakladateľ spoločnosti Digital Entertainment Network Marc Collins-Rector. Egan žiada od Singera bližšie nešpecifikované odškodné. 

 

Bryan Singer je rodákom z New Yorku a ako režisér debutoval v roku 1988 krátkometrážnou snímkou Lion's Den, v ktorej si zahral napríklad Ethan Hawke. Medzi jeho najznámejšie filmy patria Podozriví (1995), X-Men (2000), X-Men 2 (2002), Superman sa vracia (2006), Valkýra (2008) alebo Jack, zabijak obrov (2013). V máji sa dostane do slovenských kín spomínaná snímka X-Men: Budúca minulosť a režírovať by mal aj ďalší diel s názvom X-Men: Apocalypse. Bol taktiež jedným z výkonných producentov seriálu Dr. House (2004 - 2012), pričom dve epizódy aj režíroval. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies