Bryan Adams si Bratislavu získal energiou a vynikajúcim hlasom

NETKY.SK • 29 Júl 2012, 09:44 • 2 min
Bryan Adams si Bratislavu získal energiou a vynikajúcim hlasom

Bryan Adams si Bratislavu získal energiou a vynikajúcim hlasom - Kultúra Muzikant z Ontária v sobotu večer v NTC spieval, hral na gitare i ústnej harmonike, pričom rockové skladby striedal s baladami, ktoré ho preslávili. Na pódium vytiahol aj mladú Slove

slovakia

left justify in out

img

Muzikant z Ontária v sobotu večer v NTC spieval, hral na gitare i ústnej harmonike, pričom rockové skladby striedal s baladami, ktoré ho preslávili. Na pódium vytiahol aj mladú Slovenku, ktorá si s ním mohla zaspievať hit When You're Gone.

 Kanadský spevák a multiinštrumentalista Bryan Adams sa po viac ako deviatich rokoch vrátil do Bratislavy. Muzikant z Ontária sa tentoraz predstavil v Aegon aréne Národného tenisového centra (NTC), kam si jeho koncert prišlo pozrieť asi štyritisíc ľudí. Adams sa v slovenskej metropole prezentoval nacvičeným, vyše dvojhodinovým programom, v ktorom samozrejme nechýbali jeho najväčšie hity. Samotný hudobník spieval vynikajúco a v pozadí nezostala ani jeho sprievodná kapela. Zohratosť skupiny a jej v podstate bezchybný prejav v kombinácii s obrovskou obrazovkou a projekciou na nej však ľudia mohli vnímať aj tak, že nie sú na koncerte, ale sledujú kvalitný, do posledného detailu pripravený záznam koncertu na DVD.

Sobotňajšie vystúpenie Adams odštartoval už krátko po ôsmej hodine večer, To preto, aby čo najskôr skončil a príliš nenarušil nočný pokoj v okolí NTC. Od začiatku jeho predstaveniu nechýbala energia, o ktorú sa spomedzi členov jeho kapely staral najmä gitarista Keith Scott. Ten je spolu s bubeníkom Mickeym Currym súčasťou jeho skupiny približne 30 rokov. Ich prácu počas koncertu mohli sledovať v podstate všetci návštevníci, pretože obrovská obrazovka za muzikantmi zaručovala dokonalý prehľad o dianí na pódiu úplne každému. Adams obrazovku celý večer využíval tak, ako sa len dalo. Napríklad pri skladbe Here I Am si ľudia mohli pozrieť spevákove nasadenie zo vzdialenosti niekoľkých centimetrov. Neskôr ju využil aj na to, aby ukázal na ženu z publika, ktorá sa mu zapáčila, a s ktorou na diaľku komunikoval pri interpretácii piesne The Only Thing That Looks Good on Me Is You. Pri piesni Do I Have To Say The Words? si zase publikum mohlo pozrieť originálny videoklip k tomuto singlu.

Bryan Adams v sobotu večer spieval, hral na gitare i ústnej harmonike, pričom rockové skladby striedal s baladami, ktoré ho preslávili. Pri oboch polohách vynikol jeho výnimočný chrapľavý hlas. Tie najväčšie hity, teda minimálne ich refrény s ním spievali aj ľudia v aréne, čoho príkladom boli piesne Summer of '69, (Everything I Do) I Do It For You alebo Heaven. Milovníci balád a početné páriky v NTC si rozhodne prišli na svoje aj pri piesňach ako Please Forgive Me, Straight from the Heart či I'm Ready. K najužšej spolupráci medzi spevákom a táborom fanúšikov došlo pri piesni When You're Gone. Muzikant si totiž pred ňou vybral dievča, ktoré s ním malo dueto namiesto Mel C odspievať. Na pódium sa tak dostala Tina, pracovníčka letiska, ktorá však text k piesni nepoznala a tak počas jej interpretácie väčšinou len otvárala ústa. „Dúfam, že lietadlá naviguješ lepšie ako spievaš,“ povedal na margo jej výkonu Adams.

Päťdesiatdvaročný vegetarián, ktorý svoju profesionálnu kariéru delí medzi hudbu a fotografiu, svoj tretí koncert na Slovensku ukončil skladbou All for Love. Tá pochádza zo soundtracku k filmu Traja mušketieri (1993), pričom spolu s ním ju naspievali Sting a Rod Stewart. Aj týmto hitom spred takmer 20 rokov Adams demonštroval fakt, že 80. a 90. roky sú obdobiami, v ktorých je najviac doma a ktoré ho budú zrejme do konca života sprevádzať. Dokázal to aj v Bratislave, kde nezaznela žiadna skladba mladšia ako desať rokov a až na filmovú pieseň Here I Am pochádzali všetky piesne z 80. a 90. rokov minulého storočia. V nostalgickom návrate do minulých čias bude Adams najbližšie pokračovať už dnes večer v Budapešti. Pred návratom do Severnej Ameriky ešte stihne koncertovať na severe Európy - vo Švédsku, Nórsku a Dánsku.

Bryan Adams debutoval v roku 1980 eponymným albumom. Svoju zatiaľ poslednú, v poradí desiatu štúdiovku s názvom 11 vydal v roku 2008. Okrem toho má na svojom konte päť kompilácií, dva soundtracky a päť živých nahrávok. V roku 1992 získal Grammy za skladbu (Everything I Do) I Do It For You, ktorá bola súčasťou soundtracku k filmu Robin Hood - Kráľ zbojníkov (1991). Trikrát ho počas kariéry nominovali na Oscara a päťkrát na Zlatý glóbus, no ani jednu cenu zatiaľ nezískal. Od marca 2011 má svoju hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy. Pri jej slávnostnom odhaľovaní ho sprevádzala hokejová legenda Wayne Gretzky. O mesiac neskôr sa vo veku 51 rokov stal otcom. Jeho priateľka Alicia Grimaldi, ktorá je zároveň jeho osobnou asistentkou, mu porodila dcéru Mirabellu Bunny. Bryan Adams sa na Slovensku ukázal v novembri 2006, keď vystúpil v košickej Steel Aréne. Predtým odohral koncert v roku 2003 v bratislavskej Inchebe.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies