Brutálny útok žraloka v Austrálii: Japonskému surfistovi odhryzol obe nohy, vykrvácal

NETKY.SK • 9 Február 2015, 10:39 • 2 min
Brutálny útok žraloka v Austrálii: Japonskému surfistovi odhryzol obe nohy, vykrvácal

SYDNEY - Útok žraloka neprežil dnes japonský občan Tadashi Nakahara, ktorý surfoval pri východnom pobreží Austrálie. K útoku došlo neďaleko miesta, kde v predchádzajúci deň žralok zranil iného surfistu, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Žralok dnes odhryzol 41-ročnému mužovi obe nohy, keď sedel na surfe a čakal na vlnu, informoval David Wright, starosta mesta Ballina v Novom Južnom Walese, kde sa útok odohral.

 

 

Japonca vytiahli na breh jeho priatelia, ktorí takisto surfovali. Snažili sa zastaviť krvácanie tlakovým obväzom a vykonali aj kardiopulmonálnu resuscitáciu. "Keďže prišiel o obe nohy, veľmi rýchlo vykrvácal," dodal Wright.

 

Nakahara žil v oblasti a pracoval v miestnom obchode so surfami a aj ako upratovač v hoteli.

 

Pláž Shelly po útoku uzavreli, ako aj dlhý priľahlý úsek pobrežia. Po žralokovi stále pátrajú. Ballina sa nachádza len 20 kilometrov južne od pláže, kde 35-ročného surfistu Jabeza Reitmana pohrýzol v nedeľu žralok.

 

"Bol som vydesený," povedal novinárom, keď ho previezli do nemocnice. "Myslel som si, že je to delfín, kým som si uvedomil, že mám dosť veľké tržné rany," dodal. Žralok mal podľa neho dva až tri metre.

 

 

 

 

Starosta Wright nevylúčil, že za oboma útokmi bol jeden žralok.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies