Brutálny útok: Islamskí ozbrojenci v Nigérii zabili škole 59 žiakov!

NETKY.SK • 26 Február 2014, 08:01 • 2 min
Brutálny útok: Islamskí ozbrojenci v Nigérii zabili škole 59 žiakov!

DAMATURU - Ozbrojenci z nigérijskej islamistickej skupiny Boko Haram zabili v noci z pondelka na utorok najmenej 59 žiakov, keď napadli internátnu strednú školu v meste Buni Yadi v severovýchodnom štáte Yobe. O zvýšení počtu mŕtvych informoval policajný dôstojník Sanusi Rufai.

slovakia

left justify in out

Militanti do budov školy nahádzali výbušniny, niektorých študentov postrieľali a rozsekali a potom školu aj s internátom podpálili, takže veľa študentov zhorelo. Ďalšie telá našli podľa Rufaia v buši, kam sa podarilo niektorým žiakom ujsť, kým ich postrieľali. Medzi mŕtvymi sú samí chlapci. Všetkých 24 budov patriacich k internátnej škole zhorelo, povedal Rufai. Nigérijský prezident Goodluck Jonathan nazval útok "bezcitnou a nezmyselnou vraždou spáchanou pomätenými teroristami a fanatikmi".

 

Islamistická skupina Boko Haram, ktorá v preklade znamená Západné vzdelávanie je hriešne, odštartovala povstanie proti vláde v roku 2009 a odvtedy prišli o život už tisíce ľudí. Armáde sa síce povstalcov podarilo vytlačiť z niektorých oblastí, útoky proti obyvateľstvu však pokračujú a vláda čelí kritike, že jej snahy o potlačenie islamistov sú nedostatočné. Vládna ofenzíva okrem toho viedla k odvetám zo strany Boko Haram. V poslednej dobe militanti útoky opäť zintenzívnili a len minulý týždeň pri nich prišlo o život najmenej 200 ľudí. Yobe je pritom jeden z najzasiahnutejších štátov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies