Brutálny masaker: Pytliaci zabili otrávenou vodou vyše 80 slonov!

NETKY.SK • 24 September 2013, 15:15 • 2 min
Brutálny masaker: Pytliaci zabili otrávenou vodou vyše 80 slonov!

HARARE - Najmenej 81 voľne žijúcich slonov zabili pytliaci, keď otrávili kyanidom napájadlá v najväčšom národnom parku v Zimbabwe. S odvolaním sa na miestne úrady o tom dnes informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Zimbabwianska vláda už pred niekoľkými týždňami informovala o náleze vyše 40 otrávených slonov v národnom parku Hwange na západe tejto juhoafrickej krajiny. Minister cestovného ruchu Walter Mzembi dnes po návrate z parku konštatoval, že správcovia parku odvtedy našli ďalších 40 sloních mŕtvol.

Pytliaci v snahe získať slonie kly otrávili napájadlá v odľahlých častiach rezervácie priemyselným kyanidom používaným pri ťažbe zlata. Okrem slonov sa otrávilo aj množstvo menších zvierat, šeliem a supov, ktoré sa živia zdochlinami.

Polícii sa zatiaľ podarilo dolapiť deviatich členov pytliackeho gangu, ktorých vypátrali vďaka nálezu slonoviny ukrytej na území parku. Novovymenovaný minister životného prostredia Saviour Kasukuwere podľa zimbabwianskych médií v súvislosti s prípadom prisľúbil sprísnenie väzenských trestov za nelegálny lov chránených zvierat.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies