Brutálny čin ruského vojaka v Arménsku má siedmu obeť

NETKY.SK • 20 Január 2015, 06:51 • 2 min
Brutálny čin ruského vojaka v Arménsku má siedmu obeť

MOSKVA - Šesťmesačný chlapec sa dnes stal siedmou obeťou vražedného vyčíňania v arménskom meste Gjumri, z ktorého miestne bezpečnostné zložky obviňujú ruského vojaka Valerija Permiaka. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa arménskych vyšetrovateľov sa Permiak (18), ktorý slúžil na ruskej vojenskej základni v Arménsku, stal hlavným podozrivým zo spáchania zločinu. Stalo sa tak po tom, ako sa na mieste činu v rodinnom dome v Gjumri, kde minulý týždeň niekto zastrelil a dobodal šesť členov jednej rodiny, našli vojenské kanady s jeho menom.
      

Šesťmesačný chlapec bol jediným členom rodiny, ktorý masaker - hoci so zraneniami - prežil. Dieťa dnes ale zomrelo na následky zranení v nemocnici v Jerevane. Dôvody, prečo vojak čin spáchal, zostávajú zatiaľ nejasné. Minulý štvrtok sa v arménskej metropole Jerevan a v druhom najväčšom meste krajiny Gjumri zhromaždili tisíce ľudí, ktorí žiadali Permiakovo vydanie.         
      

Incident zároveň vyvolal napätie medzi Ruskom a bývalou sovietskou republikou Arménskom, ktoré za normálnych okolností udržiava z Moskvou nadštandardné vzťahy.
      

Ruský prezident Vladimir Putin v nedeľnom telefonickom rozhovore so svojím arménskym náprotivkom Seržom Sarkisjanom prisľúbil rýchle vyšetrenie udalosti a spravodlivé potrestanie vinníkov.
 

Do Jerevanu dnes údajne prišiel aj šéf Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie Alexandr Bastrykin, aby dohliadal na vyšetrovanie prípadu, v ktorom je Permiakov obvinený z vraždy a dezerciu, za čo mu v prípade dokázania viny hrozí doživotný trest odňatia slobody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies