Brutálne zbitá opozičná novinárka hovorí o pomste

NETKY.SK • 27 December 2013, 17:40 • 2 min
Brutálne zbitá opozičná novinárka hovorí o pomste

KYJEV - Tridsaťštyriročnú Teťanu Čornovilovú fyzicky napadli po tom, ako si fotografovala rezidencie ministra vnútra a generálneho prokurátora.

slovakia

left justify in out

Popredná ukrajinská novinárka Teťana Čornovilová, ktorá sa zotavuje zo zranení spôsobených neznámymi útočníkmi, v piatok vyjadrila presvedčenie, že napadnutie malo byť pomstou za jej investigatívnu prácu namierenú proti politickej elite krajiny. Brutálny útok sa odohral na okraji Kyjeva v noci z utorka na stredu, keď sa 34-ročná Čornovilová píšuca pre opozičný portál Ukrajinska Pravda vracala domov po fotografovaní rezidencií ukrajinského ministra vnútra Vitalija Zacharčenka a generálneho prokurátora Viktora Pšonku. Udalosť vyvolala pobúrenie medzi prívržencami ukrajinskej opozície, ktorí v uliciach hlavného mesta už niekoľko týždňov protestujú proti politike prezidenta Vikora Janukovyča. V protestoch sa angažovala i samotná novinárka, ktorá v piatok poskytla rozhovor televíznej stanici 5 kanal z nemocničnej postele.

Čornovilová so zlomeným nosom a stále neschopná otvoriť jedno oko tvrdí, že išla domov autom, keď ju začali prenasledovať útočníci na "luxusnom džípe". Tí sa ju následne pokúsili vytlačiť z cesty a po zastavení rozbili na novinárkinom aute jedno z okien. "Snažila som sa utiecť, ale oni ma chytili a udreli do hlavy... Udreli ma mnohokrát do hlavy a do tváre a ja som si bola istá, že ma chcú zabiť," povedala Čornovilová známa najmä článkami o "protizákonnej privatizácii" Janukovyčovej luxusnej rezidencie. 

Vlna opozičných protestov, ktorú vyvolalo rozhodnutie vlády nepodpísať dôležité dohody s Európskou úniou, trvá na Ukrajine už vyše mesiaca. Demonštranti požadujú odstúpenie vlády aj prezidenta a vypísanie predčasných volieb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies