Maďarskému premiérovi Orbánovi brutálne zbili psa: Bojoval o život a prišiel o oko

NETKY.SK • 24 Február 2016, 12:02 • 2 min
Maďarskému premiérovi Orbánovi brutálne zbili psa: Bojoval o život a prišiel o oko

BUDAPEŠŤ - Psa predsedu maďarskej vlády Viktora Orbána nedávno brutálne zbili. Podľa dnešnej informácie denníka Blikk pri útoku neznámeho páchateľa v záhrade rodinného domu v obci Felcsút prišiel ovčiarsky strážny pes plemena kuvasz o oko.

slovakia

left justify in out

Zviera ležiace v krvi našla Orbánova rodina a okamžite ho previezla k zverolekárovi. Psa po úderoch neznámym predmetom do hlavy sa podarilo zachrániť.

 

"Bol doslova medzi životom a smrťou a jedno oko mal vybité. Lekári dlho bojovali o jeho život, napokon sa im ho podarilo zachrániť a dodnes je s nami. Následky útoku zostali, okrem oka to vidieť aj na chôdzi," povedal Blikku Orbán o psovi menom Nárcisz, ktorý je s rodinou už šesť rokov.

 

Páchateľa útoku dodnes nenašli.

 

Denník poznamenal, že otázku ochrany zvierat - nielen kvôli tomuto prípadu - považoval predseda maďarskej vlády vždy za dôležitú. Po víkendovej demonštrácii ochranárov zvierat proti brutalite voči zvieratám vyzval ministra spravodlivosti, aby zvážil ich požiadavky a urobil potrebné kroky.

 

 

Nárcisz és én is egyetértünk az állatvédők céljaival // Both Nárcisz and I agree with the goals of animal rights activists.

Posted by Orbán Viktor on 23. február 2016



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies