Brutálna vražda v Prešove: Tri životy vyhasli kvôli žiarlivosti!

NETKY.SK • 26 Máj 2014, 14:45 • 2 min
Brutálna vražda v Prešove: Tri životy vyhasli kvôli žiarlivosti!

PREŠOV – Prešovom v sobotu otriasla brutálna vražda! Kvôli žiarlivosti vyhasli tri mladé životy. Rozchod nezvládol Drahomír, ktorý zabil svoju expriateľku Václavu, jej priateľa Richarda a potom aj seba.

slovakia

left justify in out

Útočníkom bol podľa polície 26-ročný Drahomír R. z Prešova, ktorý približne o 21.30 h na parkovisku na Ul. Hurbanistov neďaleko Františkánskeho námestia v Prešove, najmenej 11-krát z bezprostrednej blízkosti vystrelil na 27-ročného Richarda G. z obce Víťaz v Prešovskom okrese a 20-ročnú Václavu Ch. z Prešova. 

 

Drahomír usmrtil Richarda, ktorý sedel na mieste šoféra svojho červeného Seatu Cordoba, šiestimi ranami do oblasti hrudníka. Svoju expriateľku Václavu, ktorá sedela v aute vedľa Richarda, zabil ranou do hlavy. Žiarlivý strelec potom obrátil zbraň na seba a vystrelil. 

 

„Žena bola zasiahnutá jednou strelnou ranou do hlavy a muž mal viacnásobné strelné poranenia v oblasti hrudníka. Obom mladým ľuďom týmto konaním boli spôsobené smrteľné strelné poranenia. Pravdepodobný páchateľ Drahomír R. z Prešova si následne sám spôsobil strelné poranenie hlavy, na následky ktorého po prevoze do nemocnice zomrel. S najväčšou pravdepodobnosťou motívom konania bola žiarlivosť,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová.

 

img

 

Telá našli dvaja okoloidúci, ktorí prichádzali k ich zaparkovanému autu. Drahomír ešte žil. Zomrel až v sanitke počas prevozu do nemocnice.

 

img

 

Drahomír bol bývalým priateľom Václavy, s ktorou sa pred asi mesiacom rozišiel. Zbraň značky Taurus Brasil ráže 9 milimetrov mal v legálnej držbe.  

 

„Na mieste činu bolo zaistených viacero druhov stôp a iné relevantné veci súvisiace s daným trestným konaním. Taktiež boli vypočutí viacerí svedkovia skutku a zároveň boli vykonané previerky ku kamerovým systémom v meste, a to s dosahom na pohyb dotknutých osôb v čase pred a počas skutku. V tejto chvíli polícia skúma a vyhodnocuje zaistené dôkazy, vrátane výstupov zo súdnoznaleckej pitvy. O tragickej udalosti boli za asistencie policajného duchovného informovaní pozostalí obetí. Ďalšie okolnosti skutku sú predmetom vyšetrovania, polícia na prípade intenzívne pracuje,“ uzavrela prešovská policajná hovorkyňa.    




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies