Brutálna pomsta: Podozrivého z vraždy pochovali zaživa do hrobu jeho obete

NETKY.SK • 7 Jún 2013, 10:16 • 2 min
Brutálna pomsta: Podozrivého z vraždy pochovali zaživa do hrobu jeho obete

LA PAZ - Obyvatelia horskej dediny na juhu Bolívie zaživa pochovali muža do hrobu ženy, ktorú údajne znásilnil a zavraždil. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na miestne policajné zdroje.

slovakia

left justify in out

Polícia identifikovala 17-ročného Santosa Ramosa ako možného páchateľa v prípade útoku na 35-ročnú ženu, ktorý sa odohral v nedeľu v kečuánskej dedine neďaleko mesta Colquechaca, ležiacom asi 333 kilometrov juhovýchodne od bolívijskej metropoly La Paz, oznámil José Luis Barrios, hlavný prokurátor departmentu Potosí.

Rozzúrený, vyše 200-členný dav členov dediny v stredu vo večerných hodinách Santosa zajal a následne zaživa pochoval vedľa jeho údajnej obete. Obyvatelia na druhý deň zablokovali prístupovú cestu do obce, čím zabránili príchodu polície a prokurátora.

Nemenovaný reportér lokálnej rozhlasovej stanice, vysielajúcej v domorodom jazyku, pre agentúru AP potvrdil, že na pohrebe zavraždenej ženy videl spútaného páchateľa. Trúchliaci ho zhodili do otvoreného hrobu, potom spustili dolu rakvu a zasypali hrob zeminou.

V tom istom departmente došlo v stredu aj k ďalšiemu lynčovaniu, keď miestni Kečuánci v oblasti Tres Cruces ukameňovali na smrť muža podozrivého z krádeže, pričom jeho spoluvinníka zase upálili. Dvojica zlynčovaných mužov údajne vylúpila auto a šoféra zabila.

K podobným prípadom niekedy dochádza v chudobných vidieckych regiónoch Bolívie, kde má polícia a iné úrady iba malý vplyv.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona