Brutálna metóda: Diktátor Pinochet mučil väzňov skladbami od Georgea Harrisona!

NETKY.SK • 11 September 2013, 13:00 • 2 min
Brutálna metóda: Diktátor Pinochet mučil väzňov skladbami od Georgea Harrisona!

SANTIAGO – Určite máte aj vy svojho neobľúbeného interpreta, alebo skladbu, ktorú keď počujete je to pre vás utrpenie. Počas režimu čílskeho diktátora Augusta Pinocheta používali hudbu Beatlesáka Georgea Harrisona a Julia Iglesiasa ako metódu mučenia.

slovakia

left justify in out

Pinochet, ktorý získal v Čile moc pomocou vojenského puču pred 40 rokmi a zomrel v roku 2006 mučil svojich politických väzňov najmä piesňou od George Harrisona My Sweet Lord a soundtrackom k filmu A Clockwork Orange.

Celá tortúra sa odohrávala buď v špeciálnych domoch, koncentračných táboroch alebo vo väzniciach. Hudba hrala vraj celý deň a extrémne hlasno. „Hlasná hudba, aj keď je populárna dokáže človeku spôsobiť psychickú ujmu, hlavne keď je raná od rána do večera,“ povedal psychológ.

George Harrison a Julio Iglesias však neboli jedinými interpretmi, ktorými Pinochet týral svojich väzňov. Podľa výpovede niektorých z nich hral aj piesne od spevákov Harryho Nilssona, Gilberta O´Sullivana a Cata Stevensa.

Georg Harrison - My Sweet Lord

Augusto Pinochet



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies