Brutalita v KĽDR: Popravili 80 ľudí za pozeranie zahraničných filmov a programov!

NETKY.SK • 11 November 2013, 08:31 • 2 min
Brutalita v KĽDR: Popravili 80 ľudí za pozeranie zahraničných filmov a programov!

SOUL - Severná Kórea tento mesiac verejne popravila asi 80 ľudí, mnohých za zakázané sledovanie pašovaných juhokórejských televíznych programov.

slovakia

left justify in out

V pondelok to uvádza juhokórejský denník JoongAng Ilbo, pričom sa odvoláva na jeden nemenovaný zdroj, ktorý sa nedávno vrátil z KĽDR. Podobné informácie však priniesla aj jedna severokórejská utečenecká skupina. Popravy sa mali uskutočniť v siedmich mestách 3. novembra. V prístave Won-san napríklad úrady zhromaždili asi 10 000 ľudí na štadióne a pred davom zastrelením popravili osem ľudí obvinených zo sledovania zakázaných programov a z prostitúcie.

Pozeranie zahraničných filmov a programov, najmä zo susednej Južnej Kórey, je v KĽDR vážny zločin. Snahy vlády kontrolovať distribúciu takýchto programov sú však v dnešnej dobe internetu stále ťažšie a množstvo zahraničných filmov sa do krajiny pašuje na digitálnych médiách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies