Brussela Airlines v roku 2015 zaznamenala historický nárast cestujúcich

NETKY.SK • 12 Január 2016, 14:37 • 2 min
Brussela Airlines v roku 2015 zaznamenala historický nárast cestujúcich

BRUSEL - Belgická letecká spoločnosť Brussels Airlines dnes oznámila, že v roku 2015 vybavila celkovo 7,5 milióna cestujúcich, čo je rekordný rast v jej histórii.

slovakia

left justify in out

Nárast cestujúcich v roku 2015 bol o 12,1 % vyšší ako v roku 2014 a až o 30 % vyšší v porovnaní s údajmi za rok 2013. Podľa stanoviska leteckej spoločnosti ide o "najsilnejší nárast počtu cestujúcich v histórii spoločnosti". Informovala tlačová agentúra Belga.

 

"Nárast cestujúcich vďaka kombinácii atraktívnych cien a vysoko kvalitných služieb bol výrazne vyšší, než je európsky priemer a vôbec celosvetový vývoj nárastu počtu cestujúcich v leteckom priemysle na belgickom trhu," uviedla spoločnosť v oficiálnom komuniké.

 

Brussels Airlines je belgická letecká spoločnosť so sídlom na bruselskom letisku. Lieta do viac ako 70 destinácií po celom svete, špecializuje sa však najmä na Európu a Afriku.

 

Nárast cestujúcich na európskych letoch dosiahol 12,9 %, zatiaľ čo počet cestujúcich do a z Afriky sa vlani zvýšili o 9,3 %. Miera obsadenosti lietadiel vzrástla z 2,4-percentuálneho bodu na 74,4 %.

 

Belgická letecká spoločnosť spolupracuje s mnohými medzinárodnými leteckými spoločnosťami, vďaka čomu svojim zákazníkom dokáže ponúknuť ďalšie destinácie. Je členom Medzinárodného združenia leteckých prepravcov (IATA) a skupiny Star Alliance, ktorá je aliancia 28 popredných leteckých spoločností.

Najvýraznejší prepad počtu pasažierov spoločnosť zaznamenala koncom roka 2015 z dôvodu teroristických hrozieb v Bruseli, o ktorých úrady informovali na konci novembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies