Bruselský región od 1. septembra zakáže jednorazové plastové tašky

NETKY.SK • 29 August 2017, 06:00 • 2 min
Bruselský región od 1. septembra zakáže jednorazové plastové tašky

BRUSEL - Bruselský región sa po Valónsku stane druhým regiónom Belgického kráľovstva, ktorý zakáže používanie jednorazových plastových tašiek.

slovakia

left justify in out

Opatrenie sa zavádza od 1. septembra, pripomenula dnes tlačová agentúra Belga. Zákaz jednorazových plastových tašiek bude platiť vo všetkých obchodoch, a to bez ohľadu na druh predávaného tovaru. Rešpektovať ho budú musieť aj predajcovia na mestských trhoch.

 

Bruselské úrady vopred vyzývajú obyvateľov regiónu, aby si od septembra na nákupy prinášali vlastné tašky. Zákaz sa však týka len tašiek vydávaných pri pokladni a nie obalov, v ktorých sa predávajú potraviny alebo vážený tovar.

 

Spotrebitelia a obchodníci majú k dispozícii prechodné obdobie do 1. decembra 2017. Po tomto dátume obchodníkom, ktorí budú zákazníkom aj naďalej ponúkať jednorazové plastové tašky, hrozia peňažné pokuty a trestné postihy. Jednorazové plastové tašky, ktoré sú vyrábané z ropy, končia buď v spaľovniach komunálneho odpadu alebo vo voľnej prírode a v oceánoch, kde predstavujú hrozbu pre živočíchy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona