Bruselský filmový festival sa uskutoční aj napriek útokom

NETKY.SK • 24 Marec 2016, 18:35 • 2 min
Bruselský filmový festival sa uskutoční aj napriek útokom

BRUSEL - Bruselský medzinárodný festival fantastických filmov (Brussels' International Fantastic Film Festival - BIFFF), ktorý má odštartovať 29. marca, sa uskutoční aj napriek utorkovým teroristickým útokom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Organizátori podujatia to oznámili prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter, kde napísali "Nech horor zostane len na plátne. Festival sa začne budúci týždeň, tak ako sme plánovali." Urobili tak po diskusiách o možnom zrušení aktuálneho ročníka pre výbuchy na bruselskom letisku Zaventem a stanici metra Maalbeek.


Riaditeľ festivalu Guy Delmote sa ešte pred zverejnením tweetu pre portál Screen Daily vyjadril, že ak by sa BIFFF tento rok nezačal, jeho budúcnosť by bola neistá. "Ak sa tento ročník neuskutoční, bude to ťažké, keď vezmeme do úvahy peniaze, ktoré sme do toho už investovali," povedal. Organizátori sa okrem iného musia vyrovnať so zrušením účasti viacerých hostí. Medzi nimi je napríklad aj americký filmár Kevin Smith.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies