Bruselský denník Le Soir evakuoval redakciu kvôli hrozbe atentátu!

NETKY.SK • 11 Január 2015, 20:09 • 2 min
Bruselský denník Le Soir evakuoval redakciu kvôli hrozbe atentátu!

BRUSEL - Redakciu belgického frankofónneho denníka Le Soir dnes evakuovali po anonymnom telefonáte, v ktorom sa jej neznámy volajúci vyhrážal bombovým atentátom. Uviedla to tlačová agentúra Belga.

slovakia

left justify in out

Redakcia túto správu potvrdila. Ulica Rue Royale v centre Bruselu, kde má redakcia sídlo, bola obkľúčená policajnými silami.
      

"Anonymný telefonát, v ktorom padli hrozby pre redakciu, viedol k rozhodnutiu evakuovať budovu," povedal pre Belga zástupca novín Maroun Labaki.
      

Novinárka z Le Soir Martine Dubuissonová pre médiá potvrdila, že v anonymnom telefonáte odzneli hrozby typu "Vaša redakcia vybuchne, lebo nás neberiete vážne". 
      

Redakcia evakuovala nielen svoje sídlo v širšom centre Bruselu, ale preventívne rozhodla aj o evakuácii svojej tlačiarne vo valónskom mestečku Nivelles.
      

K anonymnému telefonátu došlo krátko popoludní - v čase, keď vyše 10.000 ľudí pochodovalo ulicami Bruselu v rámci "občianskeho pochodu proti nenávisti a slobody prejavu". 
     

Obyvatelia Bruselu sa po krvavých útokoch z posledných dní v Paríži rozhodli na diaľku pripojiť k obyvateľom francúzskej metropoly, ktorí si dnes v počte okolo milióna ľudí pripomenuli 17 obetí týchto útokov a pochodovali za jednotu národa a slobodu prejavu.
      

Na manifestácii v Paríži sa zúčastnili štátnici z krajín EÚ, a ďalších krajín sveta, vrátane moslimských. Nechýbajú zástupcovia Ruska, Ukrajiny, Izraela, Palestíny, Turecka či Kuby.
      

Medzi pochodujúcimi bol aj generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg. Pred bruselským sídlo, Severoatlantickej aliancie boli dnes všetky zástavy na pol žrde.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona