Bruselskí sudcovia rozhodujú o predĺžení väzby Salaha Abdeslama

NETKY.SK • 7 Apríl 2016, 12:01 • 2 min
Bruselskí sudcovia rozhodujú o predĺžení väzby Salaha Abdeslama

BRUSEL- Bruselskí sudcovia dnes rozhodujú o prípadnom predĺžení väzby, v ktorej sa v súvislosti s vyšetrovaním parížskych atentátov z 13. novembra 2015 ocitlo desať ľudí. Medzi nimi je aj Salah Abdeslam - jediný žijúci podozrivý z účasti na parížskych atentátoch -, ktorého v marci zadržali v Bruseli.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Abdeslam sa na dnešnom súdnom konaní nezúčastnil, zastupoval ho jeho advokát Sven Mary. Abdeslama držia od jeho zadržania 18. marca v prísne stráženom väzení v Brugách. Je v Belgicku narodeným francúzskym občanom a Francúzsko požiadalo o jeho vydanie na trestné stíhanie v súvislosti so sériou útokov v Paríži, pri ktorých zahynulo 130 ľudí a ďalších vyše 350 utrpelo zranenia.

 

Podľa televízie RTBF by k Abdeslamovmu vydaniu do Francúzska malo dôjsť v najbližších dňoch. Belgické médiá v tejto súvislosti špekulujú o spôsobe, akým belgické úrady Abdeslama prevezú na francúzske územie a odovzdajú tamojším kolegom. Médiá píšu o prevoze pancierovanou dodávkou, mimoriadne dobre zabezpečeným vlakom či vrtuľníkom.

 

Abdeslam bol zrejme jedným z účastníkov týchto útokov, ktoré sa odohrali v kaviarňach a reštauráciách v 10. a 11. obvode Paríža, ako aj v rockovom klube Bataclan a v blízkosti štadióna Stade de France na parížskom predmestí Saint-Denis. Po útokoch, z ktorých vyviazol ako jediný živý z členov predpokladaných kománd, Abdeslam ušiel do Belgicka, kde bol zadržaný až v marci - po vyše štyroch mesiacoch strávených na úteku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies