Bruselské teroristické útoky spôsobili výrazné zníženie turizmu

NETKY.SK • 23 August 2016, 17:16 • 2 min
Bruselské teroristické útoky spôsobili výrazné zníženie turizmu

BRUSEL - Po bruselských teroristických útokoch sa turizmus v hlavnom meste rovnako ako v celom Belgicku prepadol. Informovala o tom agentúra DPA.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Prenocovania v bruselských hoteloch sa počas troch mesiacoch po úrokoch z 22. marca prudko znížili. Bruselské múzeá navštívilo v apríli, máji a júni o 35 % až 38 % menej návštevníkov než v rovnakých mesiacoch pred rokom. Na čísla poukázal hovorca turistickej kancelárie Visit Brussels.

 

Bruselské hotely boli v apríli obsadené len na 53,9 %, čo bolo o 22,1 percentuálneho bodu menej než v apríli 2015. Obsadenosť hotelov v máji klesla o 21,3 percentuálneho bodu na 59 % a v júni o 19,6 percentuálneho bodu na 66,3 %.

 

Prudký pokles záujmu zaznamenal aj tradičný turistický magnet Bruggy. Lode premávajúce po slávnych kanáloch Brúgg počas prvých 6 mesiacoch 2016 prepravili 400.280 pasažierov, čo bolo o 22 % menej než v rovnakom období vlani. Bruggy to zdôvodňujú negatívnym vplyvom teroristických útokov, uviedla tlačová agentúra Belga.

 

Belgické ministerstvo hospodárstva už koncom júla uviedlo, že teroristické útoky znížili daňové príjmy o 760 miliónov eur. Len z nepriamych daní z turistického sektora výpadok predstavoval 359 miliónov eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies