Bruselské námestie Grand Place bude zdobiť vianočný stromček zo Slovenska

NETKY.SK • 13 November 2016, 09:47 • 2 min
Bruselské námestie Grand Place bude zdobiť vianočný stromček zo Slovenska

HORNÉ OREŠANY - Bruselské námestie Grand Place bude zdobiť vianočný stromček zo Slovenska. Pripomínať bude slovenské predsedníctvo v Rade Európskej únie. Jedľa vysoká 22 metrov bude pochádzať z Horných Orešian pri Trnave.

slovakia

left justify in out

Strom pre Brusel vybrali pracovníci podniku Lesy Slovenskej republiky v spolupráci s ministerstvom pôdohospodárstva. Jeho spílenie je naplánované v pondelok 14. novembra dopoludnia v časti Horných Orešian Majdánske.


V ponuke pre Brusel bolo pôvodne niekoľko desiatok stromov. Do finále sa podľa hovorcu Lesov SR Vlastimila Rezka dostali dva, jeden z katastra obce Malužiná a druhý z Horných Orešian. Prednosť dostala statná jedľa, ktorá rastie v malokarpatských lesoch neďaleko pôvodnej lesnej železničky a letného sídla grófa Pálfyho. Svojím vzrastom ohrozuje statiku budovy, ale aj bezpečnosť ľudí. Terajší majitelia pozemku sa rozhodli stromu zbaviť. Lesy SR zabezpečia žeriav, spílenie stromu, zabalenie na priemer 3,2 metra a nakládku na náves.


Obec Horné Orešany v tejto súvislosti upozorňuje, že v pondelok od 7:00 do 12:00 bude cesta do časti Majdánske uzatvorená.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies