Bruselské letisko Zaventem sa chce chrániť aj štitom bezpečnostných kamier

NETKY.SK • 17 August 2016, 13:05 • 2 min
Bruselské letisko Zaventem sa chce chrániť aj štitom bezpečnostných kamier

BRUSEL - Bruselské letisko Zaventem zavedie rozsiahly "štít" v podobe bezpečnostných kamier, ktoré budú rozmiestnené v priestore celého letiska a rovnako budú monitorovať všetky prístupové cesty. Uviedla dnes agentúra Belga s odvolaním sa na kanceláriu ministra vnútra Jana Jambona.

slovakia

left justify in out

Monitorovanie belgického národného letiska bolo posilnené po teroristických útokoch z 22. marca, keď výbuchy v odletovej hale zabili 16 ľudí. Úrady nainštalovali pred vchodom do letiska viacero kontrolných stanovíšť, boli posilnené bezpečnostné sily a prebieha aj náhodná kontrola batožiny a cestujúcich prichádzajúcich na letisko.

 

Správa letiska sa však rozhodla ešte viac posilniť bezpečnostné opatrenia, a to v podobe "diskrétnejšieho" systému sledovacích kamier.

 

Minister Jambon tento zámer odobril. Inštalácia sústavy kamier v konečnom dôsledku zníži počet personálu potrebného na zaisťovanie bezpečnosti letiska a ušetrí s tým spojené finančné náklady.

 

Nový kamerový systém dokáže rozpoznať poznávacie značky áut a spustí poplach v prípade podozrivých vozidiel, ktoré sú v databáze poriadkových síl.

 

"Štít bude pripravený na inštaláciu už v najbližších dňoch," uviedol hovorca ministra vnútra Olivier Van Raemdonck.

 

Policajti by mali vykonávať dodatočné kontroly len v osobitných prípadoch, avšak na letisku bude vždy v pohotovosti policajná jednotka rýchleho zásahu.

 

Policajná odborová centrála SLFP je však podľa agentúry Belga skeptická voči novým opatreniam, ktoré nepovažuje za dostatočné pre zaistenie bezpečnosti letiska pred novými teroristickými útokmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona