Bruselské hlavné námestie sa ponorilo do tmy na znak solidarity s Aleppom

NETKY.SK • 16 December 2016, 07:16 • 2 min
Bruselské hlavné námestie sa ponorilo do tmy na znak solidarity s Aleppom

BRUSEL - Bruselské hlavné námestie Grand Place sa dnes večer na pol hodiny ponorilo do tmy. Belgická metropola týmto spôsobom vyjadrila solidaritu s trpiacimi obyvateľmi severosýrskeho mesta Aleppo, ktoré sa po ťažkých bojoch dostalo pod kontrolu sýrskej armády.

slovakia

left justify in out

Tlačová agentúra Belga uviedla, že od 19.00 do 19.30 h boli na Grand Place vypnuté všetky svetlá, ako aj hudobný sprievod k svetelnému predstaveniu. Celé námestie, ktorému dominuje vianočný strom privezený zo slovenských Horných Orešian ako dar slovenského predsedníctva v Rade EÚ mestu Brusel, sa tak ponorilo do tmy a do ticha.

 

Bruselský primátor Yvan Mayeur vyšiel v ústrety žiadosti občianskych združení, ktoré chceli aj touto cestou prejaviť solidaritu s obyvateľmi Aleppa a upozorniť širšiu verejnosť na utrpenie, ktorému sú ľudia v tomto zbombardovanom meste vystavení.

 

Britá Hádži Hasan, starosta východného Aleppa, ktoré bolo doteraz baštou sýrskych protivládnych povstalcov, navštívil dnes Brusel, kde sa stretol s predstaviteľmi EÚ na prebiehajúcom summite. Novinárov upozornil, že v ohrození života je v tejto časti Aleppa viac ako 50.000 civilistov, ktorí uviazli v bojovej zóne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona