Bruselská polícia hľadá majiteľov vecí nájdených po útoku na stanici Maelbeek

NETKY.SK • 6 August 2016, 07:50 • 2 min
Bruselská polícia hľadá majiteľov vecí nájdených po útoku na stanici Maelbeek

BRUSEL - Osobné veci, ktoré zostali po obetiach a zranených po marcovom teroristickom útoku na stanici metra Maalbeek/Maelbeek v Bruseli, sa nestratili, ale sú uložené v budove železničnej polície v blízkosti železničnej stanice Gare du Midi. Uviedla to belgická televízna stanica RTBF.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V tejto budove sú uložené a roztriedené všetky predmety, ktoré boli nájdené a zozbierané po útoku z 22. marca v priestoroch stanice metra Maalbeek/Maelbeek. RTBF pripomenula, že počas uplynulých štyroch mesiacov sa tucet policajtov venoval úlohe nájsť majiteľov zozbieraných predmetov, čo sa však celkom nepodarilo.

 

Šéf miestnej železničnej polície Jo Decuyper je na čele policajného tímu, ktorý má takmer "výskumnú" prácu. Policajtom pomáha, ak má nájdený objekt niekde uvedené meno majiteľa, napríklad v podobe bankovej karty, občianskeho preukazu, odznaku či pracovného preukazu. Za pomoci národného registra obyvateľov sa možno potom rýchlo skontaktovať s majiteľmi stratených predmetov alebo s príbuznými obetí.

 

Počas samovražedného atentátu na stanici Maalbeek/Maelbeek prišlo o život 16 ľudí, rovnaký počet obetí bol aj na letisku Zaventem.

 

"Môžeme si predstaviť, že niektorí sa nedomáhajú svojich vecí pravdepodobne preto, že chcú zabudnúť na tento osudný deň," skonštatoval Decuyper. Zároveň upozornil, že sú aj ďalšie možné príčiny, prečo zostalo veľa nevyzdvihnutých vecí. Najmä turisti z iných krajín, ktorí prežili atentáty v Bruseli, sa po tejto udalosti snažili čo najskôr dostať domov a ignorujú skutočnosť, že v Bruseli prebieha policajné pátranie po majiteľoch opustených predmetov. Obete najsmrteľnejších atentátov v histórii Belgicka boli zo 14 štátov sveta.

 

V troskách zničeného metra a v jeho okolí vyšetrovatelia našli všetky možné veci - odevy, mobily, knihy, dokonca aj gitaru a detský kočík, ktorý doteraz nikto nehľadá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies