Brusel znížil stupeň výstrahy pred teroristickými útokmi na druhý najvyšší

NETKY.SK • 26 November 2015, 17:51 • 2 min
Brusel znížil stupeň výstrahy pred teroristickými útokmi na druhý najvyšší

BRUSEL - Belgicko znížilo dnes stupeň výstrahy pred teroristickými útokmi v metropole Brusel zo štvrtého - najvyššieho - na tretí, ktorý platí aj ostatných častiach krajiny.

slovakia

left justify in out

Bezpečnostné opatrenia v Belgicku, najmä v Bruseli, boli po teroristických atentátov v Paríži z 13. novembra výrazne posilnené. V uliciach hliadkujú vojaci so samopalmi, policajné jednotky sú rozmiestnené pred školami a na staniciach metra, ktoré už medzitým opäť otvorili. Veľké múzeá sú stále zavreté, reštaurácie a bary najmä v centre mesta sa sťažujú na prudký úbytok zákazníkov, pokles klientov hlásia aj bruselské hotely.

 

Stále pokračujú aj operácie belgických poriadkových síl zamerané na vypátranie teroristov na úteku. Hľadaní sú najmä Salah Abdeslam a Mohamed Abrini, ktorí sa mali zúčastniť na útokoch v Paríži.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies