Brusel zažaloval Nemecko pre nedostatočné kontroly na letiskách

NETKY.SK • 28 Máj 2015, 18:08 • 2 min
Brusel zažaloval Nemecko pre nedostatočné kontroly na letiskách

BERLÍN - Európska komisia (EK) vo štvrtok oznámila, že postúpila Súdnemu dvoru Európskej únie (SDEÚ) spor s Nemeckom, ktorému vyčíta nedostatočné monitorovanie bezpečnostných opatrení na letiskách.

slovakia

left justify in out

Podľa zverejneného vyhlásenia inšpektori výkonného orgánu EÚ zistili, že Nemecko na niektorých zo svojich letísk "nedodržiavalo minimálnu častosť a rozsah kontrol, aké vyžaduje legislatíva EÚ". Brusel podotýka, že takéto kontroly sú potrebné v záujme rýchleho odhalenia a nápravy možných zlyhaní v rámci letiskových bezpečnostných opatrení a slúžia tiež na zaistenie plnenia štandardov EÚ zo strany letísk a leteckých dopravcov. Podľa EK však z najnovšieho kroku "v žiadnom prípade" nevyplýva, že by bola nedostatočná i samotná bezpečnosť na nemeckých letiskách.

 

Hovorkyňa nemeckého ministerstva vnútra k záležitosti uviedla, že spor s EK sa týka stavu z roku 2012, Berlín však už dávnejšie "zmenil postupy a domnieval sa, že problém je vyriešený". Rezort sa podľa nej bude môcť konkrétnejšie vyjadriť až po tom, ako sa s najnovšími krokmi EK oboznámi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies