Brusel začal voči Maďarsku konanie pre elektráreň Paks

NETKY.SK • 19 November 2015, 14:55 • 2 min
Brusel začal voči Maďarsku konanie pre elektráreň Paks

BRUSEL - Európska komisia (EK) začala vo štvrtok voči Maďarsku konanie o porušení povinností. Dôvodom je podozrenie, že Budapešť pri plánovanom rozšírení jadrovej elektrárne Paks, ktoré ma realizovať ruská spoločnosť Rosatom, nedodržala legislatívu EÚ v oblasti verejného obstarávania.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa komisie Lucia Caudetová. Medializované informácie, podľa ktorých komisia vyzvala Budapešť, aby zastavila práce na projekte, hovorkyňa nepotvrdila. Budapešť má teraz dva mesiace na to, aby odpovedala na argumenty, ktoré EK predložila.

 

Maďarsko vlani pridelilo kontrakt na výstavbu dvoch nových a obnovu ďalších dvoch reaktorov spoločnosti Rosatom bez tendra. Súčasťou dohody je aj úver 10 mld. eur, ktorý poskytlo Rusko za zvýhodnených podmienok. Maďarsko tvrdí, že počas príprav rozšírenia jadrovej elektrárne dodržalo všetku relevantnú domácu aj európsku legislatívu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona