Brusel vyzýva VW k odškodneniu európskych spotrebiteľov

NETKY.SK • 26 Jún 2016, 14:02 • 2 min
Brusel vyzýva VW k odškodneniu európskych spotrebiteľov

BRUSEL - Európska komisia opäť vyzýva nemecký koncern Volkswagen, aby v súvislosti s emisným škandálom odškodnil aj európskych spotrebiteľov.

slovakia

left justify in out

"Volkswagen by mal európskym majiteľom dobrovoľne zaplatiť kompenzáciu porovnateľnú s tou, ktorú zaplatí americkým spotrebiteľom," povedala komisárka pre vnútorný trh Elzbieta Bienkowska pre týždenník Welt am Sonntag. Informovala o tom agentúra DPA.

 

Podľa nej nie je čestné, ak sa VW ukrýva za právne kľučky. "Nie je mojou úlohou radiť Volkswagenu. No správať sa k spotrebiteľom v Európe inak ako k americkým nie je cesta, ako znovu získať dôveru," tvrdí komisárka.

 

VW musí v utorok 28. júna predložiť sanfraciskému súdu mimosúdne vyrovnanie, na základe ktorého zaplatí majiteľom dotknutých dieselových vozidiel zhruba 10 miliárd USD (9,04 miliardy eur).

 

Odškodnenie v Európe koncern odmieta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies