Brusel skúma možnosti posilnenia hraníc

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 12:36 • 2 min
Brusel skúma možnosti posilnenia hraníc

BRUSEL - V súvislosti s obrovským nárastom počtu migrantov, ktorí cez Stredozemné more prichádzajú do krajín EÚ, skúma únia nové možnosti posilnenia hraničných kontrol.

slovakia

left justify in out

Lotyšsko, do konca júna predsednícka krajina EÚ, sa snaží presvedčiť členské krajiny európskeho bloku, aby poskytli väčšie finančné prostriedky do fondu pohraničnej agentúry Frontex. Lotyšský minister vnútra Rihards Kozlovskis vo štvrtok povedal, že "tento migračný tlak sa nezmenšuje, ale narastá". Ministri vnútra EÚ sa vo štvrtok v Bruseli snažia dohodnúť aj na pravidlách, ktoré by sťažili podozrivým teroristom vycestovať do zahraničia a vrátiť sa nepozorovane domov. Ministri by sa mali dohodnúť na tom, že pasy občanov 26 krajín schengenskej zóny by sa mali dať preveriť v databáze, aby sa zistilo, či nie sú ukradnuté, neplatné alebo falošné.


Boj proti terorizmu je prioritou EÚ od januárových útokov v Paríži, pri ktorých zomrelo 17 ľudí. Podľa Kozlovskisa "terorizmus je jednou z najväčších hrozieb našich obyvateľov".


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies