Brusel schválil Slovensku eurofondy na dopravu a informatizáciu

NETKY.SK • 29 Október 2014, 16:13 • 2 min
Brusel schválil Slovensku eurofondy na dopravu a informatizáciu

BRATISLAVA - Európska komisia (EK) dnes schválila ako jeden z prvých desiatich operačných programov na čerpanie eurofondov od roku 2014 v rámci celej Európy práve Operačný program Integrovaná infraštruktúra. Prostredníctvom neho sa budú môcť v najbližších rokoch čerpať peniaze z fondov Európskej únie na dopravu a rozvoj informačnej spoločnosti na Slovensku.

slovakia

left justify in out

"V novom finančnom rámci sa nám podarilo s Európskou komisiou vyrokovať viac ako 4,5 miliardy eur na dopravu a projekty informačnej spoločnosti," vyčíslil šéf rezortu dopravy Ján Počiatek (Smer-SD). Operačný program Integrovaná infraštruktúra pripravilo ministerstvo dopravy v spolupráci s ministerstvom financií. "Našou ambíciou je využiť jedinečné európske zdroje v prospech našej krajiny tak, aby sa infraštruktúra na Slovensku stala rýchlou, bezpečnou a plynulou, ako je to v štátoch západnej Európy," avizoval Počiatek.

 

Základom nového operačného programu je Strategický plán rozvoja dopravnej infraštruktúry SR do roku 2020, tzv. Masterplan dopravy. Tento strategický dokument bude podľa ministerstva udávať tempo rozvoja dopravy v nasledujúcich rokoch. Podobný materiál bol vypracovaný a schválený aj v oblasti rozvoja informačnej spoločnosti. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies