Brusel schválil 84,8 mil. eur na úsek D1 Fričovce-Svinia

NETKY.SK • 13 Jún 2013, 18:35 • 2 min
Brusel schválil 84,8 mil. eur na úsek D1 Fričovce-Svinia

BRATISLAVA - Európska únia preplatí Slovensku 84,8 mil. eur na výstavbu diaľničného úseku D1 Fričovce-Svinia, čo predstavuje 85 percent z oprávnených nákladov. Celková hodnota projektu je 99 mil. eur. Informoval o tom hovorca ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Martin Kóňa. Počas dvoch mesiacov tak ide o druhý veľký projekt, ktorý Slovensku schválila Európska komisia.

slovakia

left justify in out

"V apríli sa nám podarilo získať rozhodnutie komisie na železničný projekt Nové Mesto nad Váhom - Zlatovce v sume 230 miliónov eur. Dnes mám v rukách čerstvé rozhodnutie o schválení diaľničného projektu D1 Fričovce - Svinia za 99 miliónov eur. Je veľmi reálne, že v priebehu pár týždňov nám Brusel schváli aj projekt D1 Jánovce – Jablonov v čiastke 183 mil. eur,“ uviedol počas Monitorovacieho výboru OPD v Žiline šéf rezortu dopravy Ján Počiatek.

Projekt je súčasťou Operačného programu Doprava, ukončený by mal byť na jar roku 2015. Úsek Fričovce € Svinia je súčasťou diaľničného ťahu D1 v smere Bratislava - Košice, jeho dĺžka predstavuje 11,217 km. Vybudovaním diaľnice sa má zlepšiť a zrýchliť prístup do prešovského regiónu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies