Brusel považuje zákaz Ruska na dovoz zeleniny z EÚ za neprimeraný

NETKY.SK • 2 Jún 2011, 13:07 • 2 min
Brusel považuje zákaz Ruska na dovoz zeleniny z EÚ za neprimeraný

Brusel považuje zákaz Ruska na dovoz zeleniny z EÚ za neprimeraný

slovakia

left justify in out

img

Európska únia dnes kritizovala rozhodnutie Ruska zakázať dovoz čerstvej zeleniny z krajín EÚ v reakcii na vypuknutie nebezpečnej črevnej nákazy E.coli a považuje ho za neprimeraný.
      Frederic Vincent, hovorca komisára EÚ pre zdravotníctvo a spotrebiteľskú politiku Johna Dalliho, uviedol, že Európska komisia bude od ruskej agentúry na ochranu spotrebiteľov Rospotrebnadzor žiadať vysvetlenie zákazu. Okrem toho dodal, že v najbližších dňoch sa EK plánuje stretnúť s ruskými zástupcami a rokovať o riešení súčasnej situácie.
      Európska únia sa na celkovej spotrebe zeleniny a ovocia v Rusku podieľa 30 až 40 percentami. Za minulý rok vyviezla EÚ do Ruska len zeleninu v hodnote 594 miliónov eur. Nie je však známe, aký objem z tejto sumy predstavovala čerstvá zelenina, ktorej sa zákaz týka.
Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies