Nočný výpadok prúdu zasiahol aj budovy Európskej komisie

NETKY.SK • 10 Február 2017, 07:28 • 2 min
Nočný výpadok prúdu zasiahol aj budovy Európskej komisie

BRUSEL - V belgickej metropole Brusel došlo vo štvrtok neskoro večer k rozsiahlemu výpadku v dodávke elektrickej energie, v dôsledku čoho sa niektoré časti mesta ponorili do tmy.

slovakia

left justify in out

 Výpadok elektrického prúdu v noci nadnes v Bruseli zasiahol aj budovy Európskej komisie (EK). Potvrdil to hovorca EK Alexander Winterstein.

 

"Časť budov eurokomisie zasiahol výpadok prúdu. V takom prípade sú dôležité systémy ako bezpečnostný systém alebo výpočtové strediská udržiavané v chode vďaka záložným zdrojom. Sme teda pripravení na podobné udalosti," uviedol hovorca EK.

 

Winterstein odmietol špekulácie, že by výpadok prúdu mohol byť dôsledkom kybernetického útoku. Dodal, že podľa energetickej spoločnosti Sibelga bol na vine technický problém.

 

Sibelga a prevádzkovateľ distribučnej siete Elia potvrdili, že v meste došlo k poruche v elektrizačnej sústave, na ktorej odstránení sa pracuje.

Výpadky v dodávkach elektriny sa podľa spravodajskej televízie BBC začali objavovať okolo 22.45 h.

Hovorca Sibelgy pre belgický denník Le Soir uviedol, že výpadok postihol najmä mestskú časť Saint-Josse-ten-Noode. V niektorých ďalších častiach mesta porucha vyradila z prevádzky pouličné osvetlenie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies