Brusel popiera, že chce od Ukrajincov homosexuálne manželstvá

NETKY.SK • 16 December 2013, 12:32 • 2 min
Brusel popiera, že chce od Ukrajincov homosexuálne manželstvá

KYJEV - Európska únia nežiada od Ukrajiny uzákonenie homosexuálnych manželstiev ako podmienku pre podpis asociačnej dohody. Cez víkend sa tak vyjadril vyslanec EÚ na Ukrajine Jan Tombinski.

slovakia

left justify in out

Reagoval tak na slová ukrajinského premiéra Mykolu Azarova, ktorý sa na margo podmienok únie vyjadril počas prejavu na sobotňajšom provládnom zhromaždení v Kyjeve. Podľa jeho slov ide o neprijateľné podmienky, ktoré idú proti záujmom krajiny. Podľa prieskumu z mája 2012 je 95 percent Ukrajincov proti sobášom osôb rovnakého pohlavia a 80 percent proti netradičným sexuálnym vzťahom. Podľa Tombinského chce EÚ od Kyjeva riešenie problému diskriminácie ako celku. Komisár EÚ pre rozšírenie Štefan Füle v nedeľu oznámil, že Európska komisia zastavila práce na asociačnej dohode.

"Opoziční lídri nám vravia rozprávky, keď tvrdia, že stačí podpísať asociačnú dohodu v záujme bezvízového cestovania do Európy hneď na druhý deň. Nič také. Musíme byť v súlade s celým radom podmienok: musíme legalizovať homosexuálne manželstvá, prijať legislatívu o rovnosti sexuálnych menšín a tak ďalej. Je naša spoločnosť na toto pripravená?" spýtal sa davu Azarov, ktorého citoval portál ruskej spravodajskej agentúry RIA Novosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies