Brusel podozrieva Facebook zo zavádzania pri akvizícii WhatsApp

NETKY.SK • 20 December 2016, 15:28 • 2 min
Brusel podozrieva Facebook zo zavádzania pri akvizícii WhatsApp

BRUSEL - Európska komisia (EK) v utorok obvinila spoločnosť Facebook, že pri prevzatí aplikácie WhatsApp poskytla zavádzajúce informácie týkajúce sa ochrany osobných údajov.

slovakia

left justify in out

Podľa komisie Facebook v čase akvizície v roku 2014 tvrdil, že nebude automaticky zdieľať informácie z užívateľských profilov svojej sociálnej siete s údajmi z aplikácie WhatsApp, ktorá zabezpečuje bezplatné zasielanie správ prostredníctvom mobilných telefónov.

 

V auguste však Facebook oznámil zmenu politiky, v rámci ktorej okrem iného umožní prepojiť telefónne čísla užívateľov služby WhatsApp s ich profilmi na sociálnej sieti. Vďaka tomu Facebook získa údaje, ktoré môže lepšie použiť na cielenú reklamu.


Facebook má čas do konca januára, aby k obvineniam EK zaujal stanovisko. "Komisia sa predbežne domnieva, že Facebook v čase posudzovania akvizície WhatsApp poskytol nepresné alebo zavádzajúce informácie. Facebook má teraz príležitosť zareagovať," uviedla vo vyhlásení európska komisárka pre hospodársku súťaž Margrethe Vestagerová.


Ak sa podozrenia komisie potvrdia, hrozí firme pokuta až vo výške jedného percenta jej ročných tržieb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies