Brusel navrhuje opatrenia pre dlhodobo nezamestnaných

NETKY.SK • 17 September 2015, 18:43 • 2 min
Brusel navrhuje opatrenia pre dlhodobo nezamestnaných

BRUSEL - Európska komisia predstavila kroky, ktoré by mali pomôcť v boji s dlhodobou nezamestnanosťou. Medzi tie základné patrí podpora registrácie dlhodobo nezamestnaných na úrade práce, poskytnutie každej registrovanej dlhodobo nezamestnanej osobe dôkladné individuálne posúdenie s cieľom identifikovať jej potreby a potenciál najneskôr pred koncom osemnásteho mesiaca nezamestnanosti a ponúknutie dohody o pracovnej integrácii najneskôr pred koncom osemnásteho mesiaca nezamestnanosti.

slovakia

left justify in out

Aj tieto kroky by pritom podľa komisie mali v členských štátoch lepšie pomáhať vrátiť sa dlhodobo nezamestnaným na trh práce. Dlhodobo nezamestnaní teraz predstavujú 5 % ekonomicky činného obyvateľstva v Európskej únie. Podiel dlhodobo nezamestnaných na ekonomicky činnom obyvateľstve sa v jednotlivých členských štátoch výrazne líši, od 1,5 % v Rakúsku po 19,5 % v Grécku. Čím dlhšie sú ľudia mimo trhu práce, tým ťažšie je získať nové zamestnanie. Podľa komisie z 12 miliónov dlhodobo nezamestnaných v únii je viac ako 60 % bez práce už počas dvoch po sebe nasledujúcich rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies