Brusel nám uložil za žilinskú skládku miliónovú pokutu!

NETKY.SK • 29 November 2013, 08:57 • 2 min
Brusel nám uložil za žilinskú skládku miliónovú pokutu!

BRATISLAVA - Brusel posiela Slovensku miliónovú pokutu. Takto chce riešiť problém skládky v Žiline, ktorý štát roky odsúval, píše dnešné vydanie Hospodárskych Novín. Únia totiž nariadila skládku, ktorá ohrozuje životné prostredie zavrieť, alebo ju utesniť.

slovakia

left justify in out

Štát odkázal podľa informácií denníka Bruselu, že skládka je uzavretá, a nie je nutná dokumentácia. Európska komisia to však nerešpektuje a chce Slovensko pokutovať. "Minimálna pokutová sadzba, ktorú v takýchto prípadoch súd určuje je 980-tisíc eur", potvrdil pre denník generálny sekretár oddelenia aplikácie európskeho práva Európskej komisie Arkadiusz Plucinski. Slovensko sa však nevzdáva a chystá odvolanie na súdny dvor. Šanca, že by štát uspel je podľa odborníkov malá.

Dokonca Andrej Leontiev, partner advokátskej kancelárie TaylorWessing tvrdí, že odvolanie v tomto prípade nie je možné. Denník sa venuje téme v článku s názvom "Brusel pokutuje štát. Za milión".




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies